Kako nastaviti Microsoft Edge da se samodejno odpre v načinu InPrivate - Ne shranjujte zgodovine in drugih podatkov brskanja

Kot drugi internetni brskalniki, Microsoft Edge podpira način zasebnega brskanja. InPrivate browsing Način.
Ko uporabljateInPrivate"Zavedati se moramo, da nismo anonimni. Ne bodo jih obdržali zgodovino brskanja po spletu (Spletna zgodovina), zgodovina prenesenih datotek (prenosov), predpomnilnikTerenska vozila in piškotki bo samodejno izbriše ko zaključite sejo brskanja. Zaprite Microsoft Edge. Namesto tega bodo shranjene prenesene datoteke, strani, shranjene v "Priljubljeni", in informacije, kot so: naslov IP, vrsta operacijskega sistema in borze ter druge informacije, ki so vidne tudi pri običajnem brskanju, bodo prišle v internet.

Večina uporabnikov se odloči za uporabo načina "InPrivate”Na osebnih računalnikih, kjer ima več uporabnikov dostop in ne želi videti, na katerih spletnih mestih so vstopili in kaj so prenesli.

Microsoft Edge v »InPrivate način”Do njih lahko dostopate na več načinov.

1. Lahko odpremo okno "InPrivate"Iz opravilne vrstice, če Microsoft Edge je odprta ali če je dodana v Taskbar. Z desno miškino tipko kliknite ikono aplikacije v taskbar, nato kliknite možnost "New InPrivate okno".

2. Zasebno okno lahko s kombinacijo tipk odprete tudi neposredno iz brskalnika (keyboard bližnjice): Ctrl+Shift+ N ali iz Microsoftovega menija Edge "...".

3. Microsoft lahko nastavimo Edge da se samodejno odpre v navigacijski način InPrivate.

Kako nastaviti Microsoft Edge da se samodejno odpre v načinu InPrivate browsing 

1. Z desno miškino tipko kliknite ikono aplikacije Microsoft Edge, nato z desno miškino tipko kliknite Microsoft Edge v odprtem meniju in kliknite "Nepremičnine".

2. Poleg vrstice iz „Target"Dodaj vrednost"-inprivate"S presledkom, po" =Default".

Celotna vrstica bo videti tako:

C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\msedge.exe" --profile-directory=Default -inprivate

3. Apply & V redu.

Po tej točki vsakič, ko odprete Microsoft Edge, se bo odprlo v "InPrivate".

Če se želite vrniti na prvotne nastavitve, ponovite vse korake in izbrišite "-inprivate"Iz vrstice"Target".

Modul „InPrivate”Prihaja z majhnimi pomanjkljivostmi. Vsakič, ko se prijaviš "InPrivate”Piškotke boste morali sprejeti, tudi če ste to storili na istem spletnem mestu in v spletnih trgovinah, če ste izdelki, dodani v nakupovalni voziček, ne bodo hranjeni po zaključku seje.

V načinu »InPrivate"Običajno okno lahko odprete s kombinacijo tipk:"Ctrl+ N ".

Navdušen sem nad tehnologijo, rad preizkušam in pišem vaje o operacijskih sistemih macOS, Linux, Windows, o WordPressu, WooCommerceu in konfiguraciji spletnega strežnika LEMP (Linux, NGINX, MySQL in PHP). Pišem naprej StealthSettings.com od leta 2006, nekaj let kasneje pa sem začel pisati na iHowTo.Tips vadnice in novice o napravah v ekosistemu Apple: iPhone, iPad, Apple Ura, HomePod, iMac, MacBook, AirPods in dodatki.

Pustite komentar